Tuesday, September 18, 2012

KERANG REBUS MAK AS



Assalamualaikum semua...
Jom kita cuba resepi simple dari kedai tomyam yg cik bubu rasa simple utk dicuba…kalau kat kedai tomyam harga sepinggan RM 5.00. So jom kita cuba sama2..

Bahan-bahannya

500 gram Kerang ( dibersihkan)
1 x Labu Bawang Besar (dihiris halus)
2 x  Btg Serai (dihiris halus)
1x Biji Tomato (dipotong kecil2)
Sedikit Halia (dihiris halus)
Sedikit Perasa Garam


Cara memasak:-

Masukkan semua bahan-bahan diatas didalam kuali tambah 1 gelas dan rebus sehingga masak. Tutup api siap untuk di hidang. Resipi ini sesuai di makan bersama sambal belacan. Hidangan untuk 2xorg. (Masa yang diambil 10Min)

P/s : - Selamat Mencuba.



No comments:

Post a Comment